Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie - 21 juni

op 25 mei 2018 in Blog, Communicatie

Augmented Reality in de Zorg Welke impact heeft Augmented Reality op de zorg? Hoe bied je met Augmented Reality professionele zorg op afstand? En kunnen mensen met hersenletsel thuis beter oefenen met behulp van Augmented Reality? Welke extra laag zou jij over de werkelijkheid om je heen willen leggen om de zorg te verbeteren? Kom op donderdag 21 juni naar het Netwerk Ontbijt Zorg Innovatie in Rotterdam en laat je inspireren!

Nieuw apparaatje maakt slechtziende Joric (18) een stuk zelfstandiger

op 08 mei 2018 in Blog, Communicatie

Boodschappen doen, boeken lezen, gezichten herkennen. De 18-jarige Joric, die slechtziend is, kan het sinds kort. Hij is de eerste Nederlander met een innovatief cameraatje dat hem bij al die dingen helpt. "Mijn zelfstandigheid is hierdoor vele malen groter dan hij was. Ik kan door dit apparaatje bijvoorbeeld elke opleiding kiezen die ik wil."

Blinde Joric krijgt handige voorleesbril om te blokken voor eindexamens

op 08 mei 2018 in Blog, Communicatie

Over een aantal weken starten de VMBO-examens en net als duizenden andere studenten moet de 17-jarige blinde Joric van Ede nog flink studeren. Om het studeren makkelijker te maken heeft vader Cees middels een crowdfundingsactie een OrCam geregeld. Dat is een innovatieve bril met camera die teksten kan lezen en ze vervolgens voorleest aan de gebruiker.

Waarom zonnebrillen voor kinderen belangrijk zijn

op 04 mei 2018 in Blog, Communicatie

Het blijft langer licht en het zonnetje laat zich eindelijk weer zien. Dit is dé tijd om te genieten met je kids: lekker buiten spelen of naar het zwembad! Maar vergeet niet dat de zon ook schadelijk kan zijn. Te veel zon is schadelijk voor je huid, maar ook voor je ogen. En vooral voor kinderogen. Doordat kinderen nog volop in de groei zijn, zijn hun huid en ogen extra gevoelig voor UV-straling en daarom is het extra belangrijk een kinderzonnebril bij hen op te zetten.